Oud-Cromstrijensedijk WZ 26, Klaaswaal

0186 71 1107

Tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking

Een tandvleesontsteking is een aandoening die (helaas) veel voorkomt en op verschillende vlakken vervelend, hinderlijk en bovendien schadelijk is voor de gezondheid van uw gebit, uw mond en zelfs uw algehele gezondheid. Een bezoek aan FRIS mondhygiëne in de Hoeksche Waard is dan ook een goed idee als u merkt dat u last heeft van tandvleesontsteking (oftewel gingivitis).

Ontstaan van tandvleesontsteking

Voordat u bij FRIS mondhygiëne binnenstapt om behandeld te worden tegen de gevolgen van tandvleesontsteking is er natuurlijk al wel wat aan vooraf gegaan. Tandvleesontsteking ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak heeft een verkeerde manier van tandenpoetsen of een gebrek aan regelmatige gebitsverzorging namelijk rechtstreeks als gevolg dat er zich in uw mond gingivitis (tandvleesontsteking) kan gaan ontwikkelen. Vervelende gevolgen zijn onder meer bloedend tandvlees, een slechte adem, en in het meest extreme geval zelfs tanden en kiezen die los gaan zitten.

Overige oorzaken

Ook wanneer u voldoende poetst en flost kan het zijn dat u toch met tandvleesontsteking geconfronteerd wordt. Het kan zijn dat u wat gevoeliger en vatbaarder bent voor tandvleesproblemen. Vaak heeft dit te maken met een verminderde weerstand, of u valt misschien wel in één van de categorieën waarvan bekend is dat ze vaker met tandvleesproblemen te kampen hebben. Voorbeelden van deze groepen zijn onder andere diabetespatiënten en rokers.

Behandeling tandvleesontsteking bij FRIS

Wat de exacte oorzaak van de tandvleesproblemen ook is, bij FRIS kunnen we uw tandvlees weer in een perfecte conditie krijgen. In de Hoeksche Waard zijn wij een gespecialiseerde praktijk die op kundige wijze de reden van de problemen vaststellen en vervolgens samen met u een behandelplan opstellen. Met alleen de behandeling zelf sturen we u natuurlijk niet naar huis. Wij informeren u vanzelfsprekend ook over de juiste poetstechnieken en geven u informatie en tips over reinigen tussen de tanden en kiezen en de mondzorg in het algemeen.