Oud-Cromstrijensedijk WZ 26, Klaaswaal

0186 71 1107

Tandvleesbehandeling

Soms is alleen een gebitsreiniging niet voldoende. Wanneer het tandvlees in uw mond is aangetast door een ontsteking moet het tandvlees op de juiste manier behandeld worden om het weer in optimale conditie te krijgen. Bij FRIS zijn we in dit soort behandelingen gespecialiseerd.

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën die het tandvlees irriteren. Wanneer er sprake is van een beginnende ontsteking hebt u last van gingivitis. Is de ontsteking al langer aanwezig en is deze erger geworden dan spreken we van parodontitis. In beide gevallen is het tandvlees pijnlijk, opgezwollen of bloedt uw tandvlees zelfs. Ook kan het zo zijn dat u slechts één of twee van deze symptomen herkent, vaak in combinatie met een onfrisse adem en gevoelige tanden. Mondhygiënisten maken een onderscheid tussen gingivitis (beginnende tandvleesontsteking) en parodontitis (gevorderde ontsteking) op basis van een DPSI-score. Met behulp van deze score wordt de gezondheid van uw tandvlees vastgesteld. Scoort u een 3- of hoger dan is er sprake van (beginnende) parodontitis.

 

Behandeling gingivitis en parodontitis

Doordat bij een tandvleesontsteking het tandvlees opzwelt ontstaat er ruimte tussen de tanden en het tandvlees. Deze ruimtes worden ‘pockets’ genoemd. In deze ruimtes voelen de schadelijke bacteriën zich goed thuis en dus is het van belang om bij de behandeling van gingivitis of parodontitis om zowel de tanden als de pockets grondig te reinigen. Wanneer de tanden schoongemaakt zijn, evenals het worteloppervlak bij de pockets kan het tandvlees zich gaan herstellen. Soms is het tandvlees bijzonder gevoelig. Wanneer dit het geval is biedt FRIS de mogelijkheid om verdoofd te worden zodat u van de behandeling zo min mogelijk hinder ondervindt.

Mondzorg Fris biedt u de mogelijkheid om te testen of u schadelijke bacteriën in de mondholte aanwezig zijn. Mocht dat zo zijn dan wordt uw behandelplan hierop aangepast.

Intake
Een intakegesprek wordt over het algemeen vergoed door uw verzekering.
Gratis
Behandelplan
Een behandelplan is de juiste weg naar een gezond gebit.
Maak afspraak

Een gezonde mond is slechts één muisklik verwijderd

Reserveer eenvoudig uw afspraak via ons systeem. Wij bevestigen binnen één werkdag.