Paradontitis
Een klacht die op een goede manier door een mondhygiënist moet worden verholpen is parodontitis. Parodontitis is namelijk een vergevorderd stadium van tandvleesontsteking die (op termijn) grote schade aan kan richten aan uw gebit, maar daarnaast ook een negatief effect kan hebben op uw algehele gezondheidstoestand. Dat klinkt misschien allemaal nogal dramatisch, maar met de juiste behandeling zijn de klachten die voortkomen uit een vergevorderde tandvleesontsteking (parodontitis) prima te behandelen. U hebt daarvoor echter wel de hulp van een professional nodig. In de Hoeksche Waard vindt u zo’n professional bij mondhygiënepraktijk FRIS.
Hoe ontstaat parodontitis?
Parodontitis is een aandoening die niet van de ene op de andere dag ontstaat. Voorafgaand aan de parodontitis krijgt u namelijk eerst last van gingivitis, oftewel een beginnende tandvleesontsteking. Die ontsteking is het gevolg van een verminderde mondhygiëne die meestal ontstaat doordat er niet voldoende, of niet op de juiste manier, aandacht wordt besteed aan het schoonhouden van het gebit. Naast de effectieve behandeling van parodontitis geven we bij FRIS daarom ook waardevolle tips om de gezondheid van uw mond een steuntje in de rug te bezorgen.
Hoe wordt parodontitis behandeld?
In feite behandelen we bij FRIS de meeste vormen van parodontitis op ongeveer dezelfde manier als hoe we gingivitis (beginnende tandvleesontsteking) behandelen. Wel moet er bij de behandeling van gevorderde ontstekingen soms wat meer werk worden verzet. Zo is de hoeveelheid tandplak en tandsteen die moet worden verwijderd vaak wat groter en ook de pockets die gereinigd moeten worden zijn vaak wat dieper zodat een behandeling meestal wat intensiever is en wat langer duurt. Als de bacteriën zeer hardnekkig zijn is een antibioticakuur in een aantal gevallen noodzakelijk om de ontsteking definitief een halt toe te roepen. Bij FRIS zijn we perfect opgeleid en ervaren genoeg om ook ernstige vormen van parodontitis op de juiste manier te kunnen behandelen.