Oud-Cromstrijensedijk WZ 26, Klaaswaal

0186 71 1107

Kinderen

Jong geleerd is oud gedaan! Een aloude waarheid die we bij FRIS graag in de praktijk brengen. Daarom leren we in onze praktijk kinderen en tieners hun gebit en tandvlees op de juiste wijze te verzorgen. Een goede mondverzorging kan namelijk gaatjes (cariës), tandvleesproblemen en tanderosie voorkomen. Door poetsles aan te bieden zorgen we ervoor dat kinderen en tieners zelf de strijd tegen gaatjes en tandvleesontsteking aan kunnen gaan.

Oefening baart kunst

Wanneer kinderen of jongeren bij ons komen voor een preventieve afspraak kijken we hoe het gesteld is met de mondhygiëne van het kind. Vooral bij jonge kinderen is het van belang dat (één van) de ouders of verzorgers bij de afspraak aanwezig zijn. Samen gaan we namelijk oefenen op een goede manier van tandenpoetsen. In eerste instantie kijken we met behulp van een kleurstof waar de risicogebieden zich in de mond van het kind bevinden, vervolgens begint de poetsles. Het is verstandig om de eigen tandenborstel hiervoor mee te brengen naar de praktijk.

Voeding en mondhygiëne

Het voedingspatroon en de voedingsgewoonten van een kind of tiener hebben een grote invloed op het ontstaan van eventuele gebitsproblemen. Bekend is dat frisdranken de glazuurlaag van de tanden aan kunnen tasten. Wanneer het voedingspatroon in kaart is gebracht kan de mondhygiëniste van FRIS waardevolle tips geven om alternatieven te vinden voor de (meest) schadelijke voedingsmiddelen. Blijkt uit de check dat een kind een relatief grote kans heeft op cariës (gaatjes)? Dan zal de frequentie waarmee de mondhygiënist bezocht moet worden toenemen.

Laat uw kind op een leuke manier kennismaken met mondhygiene. Wij hebben jarenlange ervaring met het behandelen van kinderen en krijgen altijd positieve reacties.

 

Goed poetsen?!
Kinderen tot 12 jaar poetsen vaak niet goed. Als ouder is het verstandig dit te ondersteunen of te controleren. Wilt u instructie hierover?
Neem contact op!

Poetsinstructie voor uw kind?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes