Oud-Cromstrijensedijk WZ 26, Klaaswaal

0186 71 1107

Bloedend tandvlees

De kans dat u op zoek gaat naar een mondhygiëniste op het moment dat u last heeft van bloedend tandvlees is groot. Wanneer u in (de omgeving van de) Hoeksche Waard woont staat in zo’n geval de mondhygiënepraktijk van FRIS voor u klaar. Wij behandelen mondproblemen, waaronder natuurlijk ook specifiek bloedend tandvlees, en adviseren mensen van alle leeftijden over de beste manier om de gezondheid van de mond in optimale staat te houden.

 

Oorzaak van bloedend tandvlees

Bloedend tandvlees is een gevolg van een mond die niet gezond genoeg is. Het tandvlees kan namelijk gaan bloeden op het moment dat er een tandvleesontsteking optreedt. Hebt u last van bloedend tandvlees dan moet dus de onderliggende oorzaak worden aangepakt. Gelukkig weten we bij FRIS mondhygiëne prima hoe we een tandvleesontsteking op een goede manier aan kunnen pakken. Dankzij de adviezen en het behandelplan dat wij persoonlijk voor elke patiënt opstellen gaan we samen met u op weg naar een gezonde mond; een mond zonder bloedend tandvlees.

 

Zelf bloedend tandvlees voorkomen

Bloedend tandvlees en tandvleesontstekingen ontstaan doordat het tandvlees en het gebit (de tanden en kiezen) onvoldoende schoon zijn gehouden. Door de tandplak die zich op het gebit en in de mond bevindt krijgen de bacteriën die zich in de tandplak ophouden de kans om infecties te kunnen veroorzaken en schade zoals bloedend tandvlees en gingivitis aan te richten. Een goede en essentiële manier om bloedend tandvlees te voorkomen is dus de hygiëne in uw mond op een hoog niveau te houden. Natuurlijk adviseert de mondhygiënist bij FRIS u hier graag bij.

 

Behandeling van bloedend tandvlees

Om bloedend tandvlees op een adequate manier te verhelpen zal de mondhygiënist na onderzoek uw gebit grondig reinigen. Hierbij wordt tandplak verwijderd, en ook aanwezige tandsteen (verkalkte tandplak) wordt van de tanden en kiezen gehaald. U krijgt aanwijzingen mee naar huis over de manier waarop u uw gebit (bijvoorbeeld  door te rageren) gezond kunt houden.

Met een goed behandelplan, dat wij op u situatie afstemmen, krijgt u weer een gezonde mond en hebt u binnen een paar weken geen last meer. Het resultaat telt!

Kwaliteits Ragers
Wij leveren u de beste proffessionele ragers
Maak afspraak

Stop bloedend tandvlees en maak een afspraak!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes